Kérek még

Sengburger

Sengburger

Sósba cukrot, édesbe sót?

2020. június 06. - Phrakonkham Seng

Mindenki, aki kicsit is tud főzni, ismeri az alapszabályt: Minden sósba kell egy csipet cukor és minden édesbe kell egy csipet só. De vajon igaz? Ha igen mit változtat? Kevesebb cukor kell egy édesbe, ha teszünk bele sót? És ha igen mennyi az annyi? Ellentétek A főzésben az ellentétek "kioltják…

Tovább

Az egyszerű étel titka, a jó alapanyag

Még Széll Tamás (michelin csillagos séf) könyvében olvastam, hogy az egyszerű ételek titka a jó alapanyag. Igazából szerintem ez egy fantasztikus és jó meglátás. Bár főzés során gondolkodhatunk a pénztárcánk kímélésén, én szeretek főzéskor a jobb alapanyagokkal dolgozni, de nem csak az egyszerű…

Tovább
süti beállítások módosítása