Kérek még

Sengburger

Sengburger

Házi puding

2020. június 04. - Phrakonkham Seng

Korábban mindíg Dr. Otker pudingport vettünk, ha pudingot akartunk csinálni. Miután kipróbáltam a házit, maradtam ennél.

Egy kis értelmezés

 

Sűrítés: A keményítő sűrítő anyagként funkcionál. természetesen erre jó a liszt is, de az könnyebben csomósodik. Én ajánlom a keményítőt. Bele tétel után 2-3 percig érdemes főzni ha lisztet használunk, hogy a nyers liszte ízt ne lehessen érezni.

Tojás sárgája: Fantasztikus, hogy egy vanília puding színét a tojás sárgája tujda adni. Mindemellett krémesebbé teszi a pudingot. Szerintem ez nagyszerű.

Ízfokozás: Nagyon érdekes, hogy jó vajat használva a vaj igazából ízfokozó hatást tud elérni. Ezt akkor vettem észre, amikor a puding tetején egy kevés olvadt vaj volt, amit megkóstoltam

Ízesítés: A legnagyszerűbb ebben az ételben, hogy mindamellett, hogy házilag akkora adagot csinálok, amekkorát akarok, tehetek hozzá bármit. Ha csokisat akarok akkor kakaóport, ha epreset akarok, akkor egy kis összeturmixolt epret. És ráadásul az egész frissebb és tartósítószer mentesebb lesz :)

 

Hozzávalók

  • 0.5 db vanília / vanília por
  • 5 dl tej (ha lehet zsíros legyen. Jobban kihozza az ízét)
  • 1,5 ek cukor (csapott)
  • 1,5 ek vaníliás cukor
  • 3 db tujássárgája
  • 2 evőkanál étkezési keményítő (csapott)

 

Elkészítés

  1. A vaníliai magjait kikaparjuk, és az üres rúddal együtt 4 deci tejhez adjuk. A tejet kis lángon felforraljuk.
  2. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadunk még egy deci tejet, és simára keverjük őket.
  3. A forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, vizezett formákba öntjük, megvárjuk, míg kihűl, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára (de a hűtő előtt is finom :) )

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sengburger.blog.hu/api/trackback/id/tr8715741088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása