Kérek még

Sengburger

Sengburger

Hamburger hús

2020. június 22. - Phrakonkham Seng

Már ha "Sengburger" lett a blog neve, úgy döntöttem, hogy írok egy cikket a hamburger húsról is.

Párommal szeretjük a hamburgert és itthon is szoktam csinálni. Egyelőre Széll Tamás Hamburger receptjét csináltam meg elég sokszor, de a hamburger hús elkészítésével azért kísérleteztem. 

A hús a fontos

A hamburgernek a húsról kell szólnia. Ezért nem jó vékony hússal elkészíteni. Azonban ha túl vastag a húspogácsa, akkor már veszít az élvezetéből a hamburger. Egy normál zsömléhez (méretbn) egy 15-20 dkg-os húspogácsa bőven elég. Ha 30 dkg-ot szeretnénk, érdemes 2x15 dkg-os pogácsát a hambiba tenni, így kerülhet pl bacon meg sajt a kettő közé, ami fel tudja dobni.

A húsnál jobb, ha zsírosabb húst választunk. A mi kedvencünk a 20%-os sertés vagy a 20%-os sertés-marha vegyes darálthús.

 

Fűszerezés

Egy hamburger húsba nem kell semmi extra. Se egy "hamburger fűszerkeverék", sem semmi extra. Só kell hozzá és frissen őrölt bors. Lehet bele is tenni, de kívülre jobb, mivel a só szárítja a húst, így sütés közben jobban kisül a zsírj, ha bele tesszük és nem a külsejét sózzuk. Személy szerint jobban szeretem nagy / nagyobb szemű sóval. Ne használjunk sima konyhai vagy jódozott sókat, hiszen nagyon karakteres lesz maga ez a fűszer. Mi parajdi sót haználunk, de a himalája só is nagyon jó.

 

A hús állaga

Nekem úgy jön be a hamburger husi, ha még szaftos, de omlós. Amikor elkezdünk dolgozni a dsrálthússal, még szép, szálas. Ha agyon gyúrjuk, akkor összeáll és könnyebb sütni. Azonban ha finomabban alakítjuk ki a húspogácsákat, akkor egybe lesz, és evéskor szinte szétomlik a szájban. Érdemes kipróbálni :)

 

Sütés

A sót és a borsot a hamburger poácsák minden oldalára juttassuk fel. Süssük meg forró serpenyőben a pogácsák mindkét oldalát, aztán irány a sütő, hogy szépen átsüljön belül is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sengburger.blog.hu/api/trackback/id/tr8315909030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása