Kérek még

Sengburger

Sengburger

Tejszínes ételek és a zellerkém

2020. június 08. - Phrakonkham Seng

Nagyon szeretem a tejszínes ételeket. Krésmesek, lágyak és nagyon finomak :)

 

A tejszínről

Először is, ha kevés összetevős, egyszerű ételhez használjuk, akkor válasszunk jó minőségű tejszínt.

A tejszín egy üde könnyedséget tud adni az ételnek. Elsimítja az ízeket. Lággyá, krémessé teszi. A tejszínes / tejfölös ételeket nehéz elsózni. Elég sok sót fel tudnak venni. Azonban a só karakteressége eltujda venni a tejszín által nyújtott könnyed, üde ízt. 

 

Zellerkrém, mint üdítő köret

Azért, hogy ne csak a tejszínről legyen szó, nézzünk egy egyszerű, de annál finomabb ételt, a zeller krémet.

Hozzávalók

  • 1 db zeller friss
  • 3 dl jó minőségű tejszín (ha lehet, legyen házi)
  • 10 dk jó minőségű teavaj (mi nagyon szeretjük a Sparban kapható, kis sárga csomagolású vajat, és a Lidlben kapható kék csomagolású sajátmárkás vajat)

A zellert meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük. Sózzuk meg bátran. Főzés közben egy kevés tejszínt adunk hozzá, hogy ne szürküljön be a zeller.

Ha megfőtt a zeller, akkor leszűrjük és egy turmixgépben összekeverjük a vajjal (kockákban tegyük bele a vajat is) és a maradék tejszínnel. Javaslom, hogy ne tegyük bele az összes tejszínt. Egy lágy masszát kell, hogy kapjunk. Ha sűrű higíthatjuk tovább (és a híg állag elkerülése végett ne menjen bele az összes tejszín elsőre). Kóstoljuk meg. Ha szükséges, sózzuk. Megfigyelhetjük a fent említett üdeséget.

Mi nagyon szeretjük. Jó étvágyat hozzá :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sengburger.blog.hu/api/trackback/id/tr5115755086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása